perjantai 11. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 - DIY, huurteiset ikkunat



Huurteiset ikkunat - tekolumi


On joulukuun yhdestoista päivä, eikä etelään ole satanut oikeastaan muutamaa hippua lukuunottamatta vielä laisinkaan lunta. Lämpömittari näyttää tälläkin hetkellä kuusi astetta lämmintä. Valkoisesta joulusta haaveileville tässä on nopea ja helppo vinkki - samalla saa kodin ikkunoihin hieman näkösuojaa ja pääsee illanpimeydessä piiloon uteliaimmilta katseilta. Tämä on nopea ja helppo toteuttaa ja kustannuksia muodostuu vain noin euro. Lapsista tämän tekeminen on varmasti hauskaa ja jos hieman ympäristöä suojaa esim. lakanoilla (jotka voi helposti myöhemmin pestä) suoriutuu askartelusta pienikin lapsi. Helppo, Myrkytön ja ekologinen askartelu.

Näin teet ikkunan huurteen:


1.
Käytä rasvatonta piimää tai rasvatonta jogurttia - tärkeintä on valita rasvaton tuote.
Jogurtti on ehkä hieman paksumpaa ja sillä saa kerralla peittävämmän pinnan.

2.
Kaada piimää tai jogurttia kulhoon tai lautaselle ja töpöttele sienellä / rievulla / pensselillä ikkunaan. Tekotapa täysin vapaa! Kuvien ikkuna on töpötelty piimällä ja mikrokuiturievulla.
Voit käyttää myös sablunaa esim. paperista leikattuja lumihiutaleita.
Töpötä "maali" lumihiutaleiden reikiin ja poista lopuksi paperihiutalesablunat.

3.
Märkänä "maali" ei heti näytä niin valkoiselta kuin kuivunut lopputulos  ja kuivuneen pinnan päälle voi varovasti töpötellä myös lisää "maalia"

4.
Ikkunamaalaus säilyy kauniina koko joulun ajan, viikkoja. Eikä haise tai homehdu, jos tila on kuiva.
Kun lopulta on aika päästä taideteoksesta eroon on se erittäin helppo pestä pois rievulla ja lämpimällä pesuvedellä. Lopuksi ikkunan pesu normaaliin tapaan.



Mukavia askarteluhetkiä ja valkoista joulua!  -PR





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti