maanantai 16. helmikuuta 2015

Stockholm Furniture & Light Fair 2015

Päivä Tukholman huonekalumessuilla

Helmikuun alussa saimme ihanan kutsun, pääsimme osallistumaan Tukholman huonekalumessuille Kinnarpsin kutsumana. Pienen suunnittelijaporukan päiväksi Tukholmaan kiidätti Kinnarpsin suihkukone, jossa elämä muuttui hetkellisesti saippua-sarjan jet-set elämään. Perillä messut aloitimme vierailemalla Kinnarpsin edustusten osastoilla. Saimme kattavan esittelyn heidän uutuuksistaan, tuotteistaan ja toiminnastaan. On aina eri asia kokea tuotteet itse. Voi tuntea materiaalit sormillaan, tutkia, nähdä ja kokeilla tuotteita. Esitteiden tai nettisivujen kautta tuotteisiin tutustuminen ei koskaan kerro koko totuutta.

Ennen kuin aikaa vierähtää enemmän esittelen muutamin kuvapoiminnoin vielä tunnelmia messuilta. Matkalla minulla oli mukana vain puhelimen kamera, joten pahoittelen kuvien hieman heikompaa laatua. Tiukan aikataulun vuoksi keskityin myös itse messuihin, kuin kuvia räpsien. Mutta tässä muutama otos. 

Tämän vuoden messuilta silmiini pisti tumma väriskaala, niin itse osastoista kuin kalusteistakin. Ainakin itseäni kyseinen tummuus viehätti. Oli paljon tummia murrettuja värejä, erilaisia pintoja ja materiaaleja. Lisäksi luonto ja luonnonmateriaalit olivat voimakkaasti läsnä. Toki myös pinnalla jo olleet messinki ja marmori näkyi edelleen monilla toimijoilla. Erityisesti vihreä marmori pisti silmään useammalta osastolta, pöydänkansina ja muina tuotteina. Messujen annissa oli vahvasti esillä viitteet 50- ja 60-lukuun, retroilua muotokielessä ja väreissä. Ihmisiä puhuttelee "tuttuus", materiaalien tuntu ja niiden rikkaus. Jos haluaa aallonharjalla olevan sisustuksen, syntyy se nyt muuten kuin beige-musta-valkoinen -väriskaalalla.

Tukholman messut ovat erittäin monipuoliset, raikkaat ja kansainväliset. Messuihin ja näytteilleasettajien messurakenteisiin satsataan, minkä huomaa. Mikäli messut haluaa kiertää kunnolla ei yksi päivä riitä. Suosittelisin ensivuotta ajatellen, (yksi) kaksi päivää messuilla ja kaksi yötä perillä, näin pääsee tutustumaan myös messujen aikaiseen oheistarjontaan kaupungilla ja vielä kolmantena päiväna itse ihanaan Tukholmaan.

Pienikin arjesta erilainen päivä käy minilomasta ja piristää kummasti, suosittelen kaikille.
Lisäksi vielä suuri kiitos Kinnarpsille, ihanille isännillemme, sekä matkaseurasta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti