perjantai 17. kesäkuuta 2016

Lastenjuhlat

Tässä pieni kooste meidän perheen keväisestä juhlahumusta...
Keväällä on meillä juhlien aika, silloin vietetään lastenjuhlia. Jälkimmäiset juhlat osuvat lähes samaan hetkeen koulun päättymisen kanssa, kun kiire muutenkin on kova. Viimevuonna oman linjasaneerauksen uuvuttamina emme järjestäneet kaverisynttäreitä laisinkaan. Nyt otimme menetyksen takaisin.
Kun sää oli keväällä viikko toisensa perään erittäin lämmin ja kesäinen, päätimme järjestää juhlat ulkona - teemalla "Grillkalas". Juhlia kevään aikana järjestettiin yhteensä neljät. Ensin sukulaisille ja kummeille kahvikestit ja heti perään lastenjuhlat. Ja kun juhlittavia keväisin on perheessämme kaksi, on kevät yhtä juhlaa!!

Juhlasta - juhlaan...

Kunnon grillijuhlien tapaan ensin grillattiin. Vieraat nauttivat maukkaan omatekemän hampurilaisen, chipsejä ja kasviksia.  Jostain syystä muut kulhot tyhjenivät, mutta salaatinlehdet ja porkkanatikut jäivät jäljelle :) Vaahtokarkkien grillaus ja venyvien karkkien syönti oli monista hauskaa ja osalle lapsista aivan uuttakin.
Juhlissa järjestys on meillä usein tämän kaavan mukainen. Ensin syödään. Sitten avataan lahjat ja lopuksi leikitään. Näin teimme tälläkin kertaa. Pihalla leikittiin perinteisiä pihaleikkejä, kun osallistujia on monta voi keilla uusia (perinteisiä) leikkejä. Leikin lomaan tarjoiltiin virvoitukseksi jäätelöjuoma*. Poikien juhlassa leikkien pääpaino oli pihaleikeissä ja jalkapallossa. Tyttöjen juhlassa leikkien pääpaino oli vesipyssysodassa!!Tässä kuvia: keskittyen tarjoiluun, sekä pihallamme kukkiviin alkukesän kukkiin...


* Jäätelöjuoma

Meillä tämä on lasten kesäinen suosikki. Juoma tarjoiltiin juhlissa pihaleikkien lomassa ulkona, niin käytimme kertakäyttöisiä asioita. Tee juoma muuten kauniiseen korkeaan lasiin. :)
Jäätelön sulaessa voidaan nauttia paksulla pillillä.

Coca-cola juoma
  • Lasin pohjalle yksi iso pallo jäätelöä (vaniljajäätelöä)
  • Kaada päälle coca-colaa (hiilihappojuoman ja jäätelön yhdistelmä saa juoman vaahtoamaan erityisen paljon)
  • Pursota päälle kermavaahtoa (lastenjuhlassa nopeus on valttia - käytimme valmista kermavaahtoa)
  • Koristele strösselein!
 Tai vaihtoehtoisesti Päärynä-Vadelma juoma:
  • Lasin pohjalle yksi iso pallo päärynäjäätelöä
  • Reilu lusikallinen vadelmahilloa tai mansikkaa
  • Kaada päälle varoen sitruunalimsaa - juoma kuohuu...
  • koristele kermavaahdolla ja strösselillä 

Kun vieraat olivat lähteneet kotiin, talo hiljentynyt ja juhlien jäljet suurimmaksi osaksi siivottu. Saatoimme istua pihallamme hämärtyvässä illassa, kynttilän valossa, nauttien grillin lämmöstä. Iltapala syötiin ulkona.


Kahvikestit

Sukulaisille ja kummeille kahvikestitys oli perinteinen: mansikkakermakakku, pikkuleivät ja tälläkertaa myös leipomosta ostetut pullat (yleensä kaikki tehdään itse). Olin päivällä käynyt pikaisesti mökillä ja mökkimatkan varrella on vastustamaton Lapinkylän leipomo, josta isot rommirusinapullat runsaalla sokerikuorrutteella on hankittu. Lasse on vastannut muuten tarjoilusta. Minä siivoamisesta ja valokuvauksesta :)Mukavaa viikonloppua! 
<3 Päivi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti