sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Omakotitalo, Espoo 2013

Talon väri- ja materiaalimaailma ei ollut uuden asukkaan tyylinen. Arvokasta aitoa puuparkettia ei kuitenkaan haluttu vain "väärän värin" takia vaihtaa toiseen. Ehdotuksestamme tilojen ilme uudistettiin maalaaamalla parkettilattiat, seinät ja listoitukset kauttaaltaan. Tiloissa olleet laattalattiat ja paneloitu katto, istuvat nyt paremmin uuteen ilmeeseen. Lisäksi tiloissa uusittiin kiintokalusteiden ovet ja kylpytilojen allaskalusteet sekä alakatot. Keittiössä ollut tumma kivitaso säilytettiin muuten välitilan laatoitus ja ovet vaihdettiin uusiin ja olemassa olevaa kalustusta täydennettiin uusilla. Muutoksesta tuli suuri ja nyt koti on asukkaidensa näköinen.

Eteisen sisääntulon seinää koristaa käytännölliset Muuton Dots naulakot, mustina ja tammisina.

Portaikon punaruskeat puukaiteet maalattiin kiiltävän valkoisiksi ja seinät mattapintaisella maalilla vaalean harmaiksi. Olemassa olevat laatat säilytettiin, niiden ulkoasua ehostettiin höyrypesulla, jolla pinttyneimmätkin saumat puhdistuivat. 



Seinät ja lattia maalattiin kauttaaltaan, vaalein eri harmaan sävyin. Lattiassa on korkeakiiltävä vesiohenteinen Teknoksen lattiamaali. Kuvaamishetkellä maali on kestänyt hyvin jo kolme vuotta lapsi- ja koiraperheen vauhdikasta arkea. Tiloissa olleet kattopaneloinnitkaan eivät uutta omistajaa miellyttäneet, remontista toivottiin kuintenkin maltillista, vaikka periaatteessa kaikki pinnat haluttiin uusiksi. Talo oli rakennettu kymmenen vuotta aiemmin, joten monet pintamateriaalit olivat vasta käyttöikänsä alkupäässä. Lattiassa ollut punasävyinen parketti oli arvokas materiaalina ja olisi tuntunut todella väärältä repiä hyväkuntoinen parketti kaatopaikalle vain "väärän värin" vuoksi. Maalaus oli erittäin hyvä vaihtoehto ja muutti tilan ilmeen kertaheitolla. Kun tilassa olleet suuret pinnat maalattiin vaaleiksi - ei katon panelointikaan enään häirinnyt. Kattopanelit jäivät koskemattominana tilaan ja tuovat tilaan nyt juuri sopivasti lämmintä puunsävyä.


Olohuoneen perällä lukunurkkauksessa on Kvadratin villakankaalla uudelleen verhoiltu 50-luvun keinutuoli ja pikkurahi, moderni jalkavalaisin täydentää parin. Ikkunoihin ei kaivattu verhoja. Ikkunoissa olevat sälekaihtimet siivilöivät tarvittaessa paahtavaa auringonpaistetta. Usein sälekaihtimet saavat kuitenkin olla ylhäällä.






Ruokailutilan taustaksi maalattiin lastatasoitettu efektiseinä kahdella eri harmaan sävyllä, Tikkurilan Tunto Hieno maalein, jonka perheen taitava perheenäiti maalasi itse. Peräseinällä uusi säilytyskaluste.


Efektiseinään valittiin betonimaiset sävyt. Ruokailutilan peräseinän kaluste on hyvä laskutaso tarjoiltaville ruoillle kun ruokailijoita on paljon. Tällähetkellä tasolla on ihastuttava By Lassenin Kubus kynttilänjalka sekä herkkä kukka-asetelma.

Ruokailutilan peräseinälle asennettiin uusi kapea säilytyskaluste, joka keittiön kohdalla muodostaa myös nopean arkiruokailupaikan. Uuden kalusteen materiaalit ovat samat kuin uusitussa keittiössä, jonka värimaailma oli alkujaan tumma. Välitilassa oli mosaiikkilaatoitus ja saumojen paljous mietitytti. Tasona oli musta kivi joka säilytettiin. Keittiön ilme uusiutui täydellisesti vaihtamalla kalusteen ovet ja peitelistoitus uusiin valkoisiin. Yläkaappien alle asennettiin led-valonauhat ja välitilan laatoitus poistettiin ja tilalle asennettiin yhtenäinen karkaistu lasi.



Vaikka keittiön olisikin ehkä uusi asukas rakentanut alkujaan kokonaan eritavoin on muutoksen jälkeinen keittiö kuitenkin nyt täydellisesti linjassa kodin muiden tilojen kanssa. Lisäksi kustannussäästö on suuri ja keittiö on pysynyt käyttökuntoisena koko remontin ajan.




Makuuhuoneeseen johtavalla käytävällä on kuvakollaasi. Erilaisiin kehyksiin ripustettuja mustavalkoisia valokuvia perheen yhteisistä hetkistä. Makuuhuoneessa värimaailma jatkaa samaa linjaa kodin muiden tilojen kanssa. Muhkaeat tyynyt ja pehmeä torkkupeite viimeistelevät tilan.



Pojan huoneessa on yhdistetty vanhaa ja uutta. Ikean sänky, Ava-roomin päiväpeite, Kilta-tuoli uudelleen veroiltuna ja lattialla vanha aito matto. Tehostevärinä toimii mittava pokkarikokoelma seinähyllyillä. Hyllyt on mitoitettu pokkareiden mukaan.

Nuorimmaisella on pinnasängyn yläpuolella tauluhylly. Vielä hyllylle ei aivan pieni ylety ja kun ylettyy voi hyllylle asetella rakkaimmat pehmolelut, jotka ei eivät sänkyyn pudotessaan satuta. Seinälle on maalattu efektimaalilla hohtava nimikirjain. Mobile ja riisipaperi valaisimet luovat herkän tunnelman tilaan.

 
Kodin sisustussuunnittelu tehtiin olemassa olevin kalustein, kalustusta ja valaistusta kevyesti täydentämällä. Suunnitelma käsitti tilan kalustepohjaratkaisun, sekä työohjeet ja määritykset remontin toteuttamiseen.



Ihanaa päivää!  <3 Päivi









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti